Roelofarendsveen is het grootste dorp van de gemeente Kaag en Braassem. Deze gemeente telt rond de 25000 inwoners, waarvan er rond de 7000 in Roelofarendsveen wonen. Vergeleken met andere dorpen in Nederland van deze grootte, is de kermis in Roelofarendsveen er een van behoorlijk formaat. Het Oranje Comité organiseert al jaren de kermis, maar besteed de gunningen uit aan de Fam. Boesveld. Zij zorgen ieder jaar voor een mooie en gevarieerde kermis, met in de afgelopen 20 jaar zelfs een aantal primeurs op de Nederlandse kermissen.

Van donderdag 21 september tot zaterdag 23 september is het weer kermis op het parkeerterrein van de voetbal verenigingen (langs de Alkemadelaan). Deze kermis valt altijd in de Oranje Feestweek, die traditiegetrouw altijd valt in week 38 (september). De kermis begint dit jaar op donderdag 21 september rond 19:30 en eindigt ongeveer 00:00. Vrijdag van 11:00 tot ongeveer 00:00. Zaterdag van 12:00 tot ongeveer 00:00 (afhankelijk van de drukte). Op de zaterdagavond is er ook dit jaar weer het inmiddels vaste Vuurwerkspektakel om 22:30.

De Oranje Feestweek staat ieder jaar garant voor een week vol festiviteiten zoals: Kroegentocht, Oranjeloop, Tonknuppelen, Krat stapelen, Taptoe met als hoogtepunt de Bloemencorso die zaterdag 23 september om 10:00 van start gaat. Voor meer info kijk op de site van: Oranje Comité Juliana

Attracties 2017:

Door te klikken op de dikgedrukte attracties komt er een pop-up met een foto en informatie van de desbetreffende attractie. Kortingsbonnen zijn vanaf begin september te vinden op Kermiskorting.

Autoscooter

Summer Party Polyp

Crazy Dance Wipp

Future Dance

Mega Booster

Ejection Seat Bungee

Dragon Familieachtbaan

Uncharted Funhouse

Crazy Flying Jumbo

Adventure Ride

Trampoline

Schiettent

Kamelenrace

Aladin Ride

Zweefmolen

Walking Waterballs

Monsterdrop

Herrie in de Keuken

Grijpkramen

Big-One

Pusher

Bussensport

Lijntreksport

American Skeeball

Aqua Blasta

Lucky Duck

Suiker/ Nougatkraam

Food House

Gebakskraam

Suikerspin / Popcorn

Toiletwagen

Deze lijst is voorlopig en onder voorbehoud.

De kermis zit er weer op, we hebben t weer getroffen met het mooie weer. Behalve dan de miezer van de vrijdagmiddag even. Maar denk dat we zeker niet mogen klagen. Er stond dit jaar weer een mooie kermis opgesteld, wat foto's van de vroege vrijdagmiddag net na de balonnenoptocht.

Kermis Roelofarendsveen ©