Roelofarendsveen is het grootste dorp van de gemeente Kaag en Braassem. Deze gemeente telt rond de 27500 inwoners, waarvan er rond de 9000 in Roelofarendsveen wonen. Vergeleken met andere dorpen in Nederland van deze grootte, is de kermis in Roelofarendsveen er een van behoorlijk formaat. Het Oranje Comité organiseert al jaren de kermis, maar besteed de gunningen uit aan de Fam. Boesveld. Zij zorgen ieder jaar voor een mooie en gevarieerde kermis, met in de afgelopen 30 jaar zelfs een aantal primeurs op de Nederlandse kermissen.

Van donderdag 16 september 19:00 tot en met zondag 19 september 18:00 is het weer kermis op het parkeerterrein van de voetbal verenigingen (langs de Alkemadelaan). Deze kermis valt altijd in de Oranje Feestweek, die traditiegetrouw altijd valt in week 37/38 (september). De kermis begint dit jaar op donderdag 16 september rond 19:30 en eindigt ongeveer 00:00. Vrijdag van 11:00 tot ongeveer 01:00. Zaterdag van 12:00 tot ongeveer 01:00 (afhankelijk van de drukte). En dit jaar eindelijk ook op Zondag van 11:00 tot 18:00. Waarbij tussen 11:00 en 12:00 prikkelarm is.

De Oranje Feestweek staat ieder jaar garant voor een week vol festiviteiten. Voor meer info kijk op de site van: Oranje Comité Juliana

Attracties 2021:

Door te klikken op de dikgedrukte attracties komt er een pop-up met een foto en informatie van de desbetreffende attractie. Kortingsbonnen zijn vanaf begin september te vinden op Kermiskorting.

Autoscooter

Turbo Polyp

X-Factory

Future Dance

Mega Booster

Reactor

Dragon Familieachtbaan

Uncharted Funhouse

Adventure Ride

Aladin Ride

Trampoline

Schiettent

Kamelenrace

Monsterdrop

Dunk Tank

Grijpkramen

Pusher

Bussensport

Lijntrekspel

American Skeeball

Lucky Duck

Suiker/ Nougatkraam

Snackcounter

Gebakskraam

Suikerspin / Popcorn

Toiletwagen

Deze lijst is voorlopig en onder voorbehoud.

Het zit er weer op, met dit jaar voor het eerst de zondag erbij. En uiteindelijk misschien we de drukste middag! We hebben de hele kermis weer super mooi weer gehad. Voor het gevoel was het rustig op het terrein op een aantal momenten waar we drukte gewend zijn. Maar misschien komt dat beeld ook door de wat bredere looppaden icm het maximale aantal mensen wat op het terrein mag gelijktijdig. Hopelijk volgend jaar weer een normale editie, maar dan met de hele zondag erbij!

Terug naar reportages

Kermis Roelofarendsveen ©