Roelofarendsveen is het grootste dorp van de gemeente Kaag en Braassem. Deze gemeente telt rond de 27500 inwoners, waarvan er rond de 9000 in Roelofarendsveen wonen. Vergeleken met andere dorpen in Nederland van deze grootte, is de kermis in Roelofarendsveen er een van behoorlijk formaat. Het Oranje Comité organiseert al jaren de kermis, maar besteed de gunningen uit aan de Fam. Boesveld. Zij zorgen ieder jaar voor een mooie en gevarieerde kermis, met in de afgelopen 30 jaar zelfs een aantal primeurs op de Nederlandse kermissen.

Van donderdag 21 september 19:00 tot en met zondag 24 september 18:00 is het weer kermis op het parkeerterrein van de voetbal verenigingen (langs de Alkemadelaan). Deze kermis valt altijd in de Oranje Feestweek, die traditiegetrouw altijd valt in week 37/38 (september). De kermis begint dit jaar op donderdag 22 september rond 19:30 en eindigt ongeveer 00:00. Vrijdag van 11:00 tot ongeveer 01:00. Zaterdag van 12:00 tot ongeveer 01:00 (afhankelijk van de drukte). En dit jaar na succes van vorig jaar ook weer op Zondag van 11:00 tot 18:00. Waarbij tussen 11:00 en 13:00 prikkelarm is.

De Oranje Feestweek staat ieder jaar garant voor een week vol festiviteiten. Voor meer info kijk op de site van: Oranje Comité Juliana

Attracties 2023:

Door te klikken op de dikgedrukte attracties komt er een pop-up met een foto en informatie van de desbetreffende attractie.

Autoscooter

Summer Party Polyp

Crazy Dance

Future Dance

Speed Booster

Reactor

Jumbo Ride

Uncharted Funhouse

Adventure Ride

Aladin Ride

Crazy Jump

Zanzibar

Schiettent

Kamelenrace

Monsterdrop

Pink Date

Big one

Lucky Cranes

Pusher

Bussensport

Lijntrekspel

American Skeeball

Ballenfontijn

Lucky Duck

Suiker/ Nougatkraam

Snackcounter

Gebakskraam

Suikerspin / Popcorn

Loempiakraam

Toiletwagen

Deze lijst is voorlopig en onder voorbehoud.

Vrijdag 22 september 11:30: Na de ballonnenoptocht opent de kermis en dat genereert meest wel wat volk wat even rondje kermis doen. Gisterenavond begon goed met echt wel wat drukte, alleen spoelde twee flinke regenbuien het volk al snel van het terrein jammer genoeg. Hopelijk valt het weer vandaag en morgen en natuurlijk ook zondagmiddag mee.

Zaterdag 23 september: Na een zo goed als droog corso, waren er in de middag toch nog wat buitjes. Gelukkig redelijk kort...want de vrijdagavond was ook al verregend helaas. Op de kermis liep dan ook aardig volk rond 14:00. Na 15:00 bleef het eigenlijk droog tot 21:00. Wij waren zelf na 21:00 nog naar de kermis gegaan, net als anderen die door de maatregelen na 21:00 nergens meer binnen kwamen helaas. Maar voor de kermis leek dat wat voordeel te bieden want tot sluitingstijd om 0:00 liep er eigenlijk wel aardig volk op de kermis en draaide de Future Dance en Speed Booster volle ritten.

Zondag 24 september: Na een last minute bericht over de dat de 2 uur prikkelarme kermis van 11:00 tot 13:00 verandert was naar een zo goed als prikkelloze kermis zonder licht en geluid van 11:00 tot 18:00. Maar even gaan kijken hoe dat zou zijn, ons persoonlijke antwoord: te stil, geluid en geluiden zijn er deels ook voor de veiligheid en dat wordt vaak vergeten. Darnaast is een kermis zonder licht en geluid hetzelfde als een bloemencorso zonder bloemen. Desondanks schitterend mooi weer, dus dat leverde gelukkig wel kermisgangers op....lastig te bepalen of er bezoekers wegbleven of eerder naar huis gingen door deze maatregel. Want daarvoor bestaat de kermiszondag nog te kort. Exploitanten waren in ieder geval zeker niet te spreken over deze maatregel. Bij de bezoekers had je voor- en tegenstanders van de maatregel. Helaas kan de maatregelen toekomstige consequenties meebrengen voor het voortbestaan van de prikkelarme uren en zelfs voor het voortbestaan van de kermiszondag. Dus dit en de gang van zaken eromheen dient op zijn minst goed geevalueerd te worden.

Tot zover Kermis Roelofarendsveen 2023.

Terug naar reportages

Kermis Roelofarendsveen ©