Vrijdag 22 september 11:30: Na de ballonnenoptocht opent de kermis en dat genereert meest wel wat volk wat even rondje kermis doen. Gisterenavond begon goed met echt wel wat drukte, alleen spoelde twee flinke regenbuien het volk al snel van het terrein jammer genoeg. Hopelijk valt het weer vandaag en morgen en natuurlijk ook zondagmiddag mee.

Zaterdag 23 september: Na een zo goed als droog corso, waren er in de middag toch nog wat buitjes. Gelukkig redelijk kort...want de vrijdagavond was ook al verregend helaas. Op de kermis liep dan ook aardig volk rond 14:00. Na 15:00 bleef het eigenlijk droog tot 21:00. Wij waren zelf na 21:00 nog naar de kermis gegaan, net als anderen die door de maatregelen na 21:00 nergens meer binnen kwamen helaas. Maar voor de kermis leek dat wat voordeel te bieden want tot sluitingstijd om 0:00 liep er eigenlijk wel aardig volk op de kermis en draaide de Future Dance en Speed Booster volle ritten.

Zondag 24 september: Na een last minute bericht over de dat de 2 uur prikkelarme kermis van 11:00 tot 13:00 verandert was naar een zo goed als prikkelloze kermis zonder licht en geluid van 11:00 tot 18:00. Maar even gaan kijken hoe dat zou zijn, ons persoonlijke antwoord: te stil, geluid en geluiden zijn er deels ook voor de veiligheid en dat wordt vaak vergeten. Darnaast is een kermis zonder licht en geluid hetzelfde als een bloemencorso zonder bloemen. Desondanks schitterend mooi weer, dus dat leverde gelukkig wel kermisgangers op....lastig te bepalen of er bezoekers wegbleven of eerder naar huis gingen door deze maatregel. Want daarvoor bestaat de kermiszondag nog te kort. Exploitanten waren in ieder geval zeker niet te spreken over deze maatregel. Bij de bezoekers had je voor- en tegenstanders van de maatregel. Helaas kan de maatregelen toekomstige consequenties meebrengen voor het voortbestaan van de prikkelarme uren en zelfs voor het voortbestaan van de kermiszondag. Dus dit en de gang van zaken eromheen dient op zijn minst goed geevalueerd te worden.

Tot zover Kermis Roelofarendsveen 2023.

Terug naar reportages

Kermis Roelofarendsveen ©